White Horse Theatre in der SAS

Am vergangenen Montag (29.Mai) war das englische White Horse Theatre Der Link verweist auf eine externe Seite, die nicht von der SAS betrieben wird. in der SAS zu Gast. Thema des Theaterstückes „Move to Junk“ war Cyber-Mobbing. Amanda, die neue Schülerinn der Klasse 9C, wird Opfer einer unbekannten Person, die anonym manipulierte Bildern von ihr im Internet verbreitet. Immer mehr Schüler ihrer Schule erhalten Emails mit ihrer privaten Handynummer und besagtem bearbeiteten Bild, auf dem Amanda nackt abgebildet sein soll. Stuart, ihr Mitschüler, versucht trotz Kritik und Hänseleien an ihrer Seite zu stehen und macht im Klassenrat klar, dass dies kein Spaß sei und Amanda in große Verzweiflung treibt. Wer steckt hinter der Aktion und wie kann Amanda geholfen werden?

So what did the students think about this play?

„I think that the theatre play was pretty good. Not just the actors acted their roles out very well, it’s also an important topic. The play showed us, how a „joke“ can hurt someone pretty badly. The play wasn’t only about bullying someone, it was also about putting fake things on the Internet and hurting someone’s privacy. Personally I think that it’s very important to teach students of our age that you should be careful with your words and actions, because something that’s funny to you might not be funny to someone else. In general I think that the theatre play turned out surprisingly good because I honestly thought it was going to be boring but it wasn’t. The play was interesting and as I already said, it’s important to talk about such a serious topic.“

„[…] I think this play was good because the topic is really important and has to be talked about. Everyone feels uncomfortable talking about it, but it happens.“